contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy
Stedentrip naar  Brugge

Met bijna vier miljoen bezoekers per jaar behoort Brugge tot de allerpopulairste bestemmingen in België. Ongeveer een derde van de bezoekers maakt er een uitje van die over meerdere dagen uitgesmeerd word. De rest bezoekt Brugge in één dag. Jammer eigenlijk, want dat betekent dat een deel van de bezoekers de stad niet te zien krijgt als de zon ondergegaan is. Op dat moment worden veel gebouwen en pleinen in de binnenstad prachtig verlicht, waardoor het op zich als zeer romantische plaatje ineens nog mooier wordt. Ook verdwijnt het grootste deel van de drukte waardoor de stad natuurlijker oogt. Mocht je naar Brugge willen gaan en heb je de tijd en het geld, spendeer dan tenminste één nacht in Brugge.

Brugge bezienswaardigheden

Brugge is een historische stad vol musea, gebouwen, sfeervolle straten en andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Brugge op een rijtje gezet:
Brugge bezienswaardigheden top 10

Hotel in Brugge boeken?
Vergelijk alle hotelkamerprijzen in Brugge
voor de goedkoopste hotels en B&B's

Waar een hotel kiezen?

Het meest ideale wat betreft de ligging is natuurlijk om een hotel in de historische binnenstad of daar zeer dicht bij te boeken. Deze plekken zijn juist vanwege die reden veel populairder dan hotels die verder van het centrum afliggen. Dit heeft haar uitwerking op de prijs. Een hotelbed in het hart van Brugge kost normaal gesproken meer dan een vergelijkbaar bed buiten het centrum. Vooral in drukkere periodes (bijvoorbeeld vlak voor en na de zomer) kunnen de kamerprijzen flink oplopen. Naarmate de bezettingsgraad toeneemt, nemen de kamerprijzen ook toe. Het handigste is daarom vaak om vooraf een annuleerbare boeking te maken. Let erop dat je dan tot vlak voor aankomst kosteloos mag annuleren. Mocht het tegen de tijd dat je naar Brugge moet vertrekken zo zijn dat er nog vrij veel bedden beschikbaar zijn, dan is de kans groot dat er leuke aanbiedingen komen. Spotgoedkoop zal het niet zo snel zijn, maar twintig tot veertig procent korting op de gemiddeld vrij hoge prijzen moet in zo’n geval wel haalbaar zijn. Waar je goed op moet letten is hoe het zit met de parkeerkosten bij het hotel (mits je met je auto naar Brugge reist uiteraard). Die lopen nogal per hotel uiteen. Sta er niet van te kijken als een parkeerplaats bij je hotel tot drie keer zo duur is als parkeren in een publieke parkeergarage. Zeker als je meer dan één nacht blijft kun je aardig wat besparen. Kijk daarom goed wat je bij het hotel van je keuze betaalt en of er opties zijn om dichtbij in een openbare parking te parkeren. Houd bij de keuze van je hotel ook rekening met de ligging ten opzicht van drukte. Niet ieder hotel is optimaal geïsoleerd tegen geluid van buitenaf. Een kamer aan een druk plein, waar veel uitgaanspubliek komt bijvoorbeeld, kan dan de nachtrust aanzienlijk verstoren.

Hotelaanbiedingen

Natuurlijk kun je alles zelf in de hand willen houden en vooraf je reisdata en hotel bepalen, waarna je via en hotelboekingssite vooraf je hotel boekt of een stedentrip boekt via een reisorganisatie. Ben je iets flexibeler met je wensenpakket dan zijn er altijd wel leuke aanbiedingen naar Brugge te vinden. Zo zien we regelmatig hotels in Brugge voorbijkomen op veiligsites. Ook via andere kanalen komen er soms leuke last minute deals voorbij. Om op de hoogte te zijn van de laatste aanbiedingen kun je je abonneren op nieuwsbrieven van aanbiedings- en veiligsites. Ook kun je soms via social media zoals Facebook de laatste aanbiedingen zien.

Er zijn inmiddels zoveel boekingssites dat je kunt verdwalen in het ruime aanbod. Wat wij zelf altijd doen is bij vergelijkingssite Trivago zoeken. Je ziet dan meteen de prijzen per aanbieder, zodat je snel kunt zien waar je de laagste prijs voor een bepaald hotel betaalt.
Bekijk alle hotelprijzen in Brugge via trivago.nl

Winkelen in Brugge

Brugge staat vooral bekend al een historische stad waar je naartoe moet gaan om van de middeleeuwse pleinen en de vele bezienswaardigheden te genieten. Waar Brugge ten onrechte minder om bekend staat is als winkelstad. Jammer, want Brugge is een uitstekende plaats om een dagje te gaan winkelen. Wie op tijd in Brugge is kan het winkelen zelfs perfect combineren met een bezoek aan een museum of een rondvaart op de grachten van Brugge. De meeste winkels die voor toeristen leuk zijn liggen in de historische binnenstad. Er zijn twee dingen die je opvalt als je in Brugge gaat winkelen. Ten eerste valt het aantal winkels die behoren tot ketens mee. Er is in Brugge nog voldoende plek voor ‘eigen’ winkels. Het tweede wat opvalt is de enorme hoeveelheid aan chocolatiers. Het is bijna onmogelijk om zonder chocolade of pralines Brugge te verlaten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier wel op de een of andere manier verwerkt in de chocolade. De meeste chocoladewinkels zitten in de Katelijnestraat en rondom de Markt. Houd er rekening mee dat Brugge geen koopavonden kent. ‘s Avonds rond 18 uur sluiten de meeste winkels. Supermarkten, avond winkels en toeristenwinkels blijven vaak wel iets langer open. Op zondag is het grootste deel van de winkels in Brugge gesloten. Wel wordt er een aantal keren per jaar een koopzondag gehouden, waaronder vlak voor de feestdagen in december. De uitverkoop (solden) is slechts twee keer per jaar. Van 3 t/m 31 januari (soms vanaf 2 januari) is het wintersolden. Van 1 tot en met 31 juli is het zomersolden. Vooral de eerste dagen van de solden kan het erg druk zijn in Brugge.
De belangrijkste winkelstraat is de Steenstraat. Hier zitten vooral ook de winkels van grote ketens zoals Hema, Zara, Tommy Hilfiger en Ici Paris XL. Andere populaire winkelstraten zijn de Noordzandstraat, de Vlamingstraat, de Katelijnestraat en de Geldmuntstraat.

Geld besparen in Brugge

Brugge is geen goedkope stad. Het toerisme zorgt ervoor dat de prijzen naarmate je dichter bij het centrum komt steeds hoger liggen. Dat geldt niet alleen voor hotels, maar ook voor eten, drinken en natuurlijk ook voor parkeren. Als je geld wilt besparen op het parkeren dan heb je meerdere opties. Hierover schrijven we op de pagina ‘vervoer’. Als je niet teveel geld uit wilt geven voor maaltijden en drank dan is het in Brugge net als elders een kwestie van iets verder van de grootste toeristische trekpleisters vandaan blijven. Natuurlijk is het heerlijk vertoeven op de Markt of het Huidenvettersplein, maar hier betaal je soms wel tot enkele tientallen procenten meer dan wat je elders voor een soortgelijke maaltijd zou betalen. Pas vooral op met de goedkope toeristenmenu’s. Vaak wordt het geld dan verdient op extra’s (brood, sausjes) en drank. Niet zelden serveren ze standaard een grote pint of grote frisdrank in plaats van ene normaal glas. De prijs is natuurlijk ook een stuk hoger. Wil je veel in Brugge gaan zien en doen kijk dan of de Brugge City Card interessant is voor je. Zeker als je meerdere dagen in Brugge verblijft heb je de aanschaf al snel terugverdiend.

Eten en drinken in Brugge

In Brugge kun je net als vrijwel iedere grotere Belgische stad kiezen uit een aardige hoeveelheid restaurants, die gezamenlijk een redelijke verscheidenheid aan keukens vertegenwoordigen. Zoals het in een toeristische Belgische stad behoort kun je hier natuurlijk volop genieten van de lokalen keuken. Vlaamse gerechten zoals stoverij, waterzooi en vol-au-vent zul je hier volop tegenkomen op de kaarten. Ook mosselen vinden gretig aftrek in Brugge, hoewel deze schaaldieren niet direct tot de Vlaamse keuken te rekenen zijn. Voor bierliefhebbers betekent Brugge natuurlijk genieten van lokale bieren. Het bekendste Brugse bier is Brugse Zot. Dit bier wordt gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge. Hij is er in twee varianten: Brugse Zot Blond en Brugse Zot Dubbel. Een ander bier dat je redelijk veel op de terrassen aan de Markt ziet is Kwak. Dit speciaalbier komt niet uit Brugge maar uit Buggenhout. De reden dat toeristen het graag drinken is het speciale glas waaruit Kwak gedronken wordt.

Kerstmarkt in Brugge

Ieder jaar wordt vanaf eind november tot en met begin januari de Brugse kerstmarkt gehouden. De kerstmarkt van Brugge wordt gehouden op de Markt en het Simon Stevinplein. Deze jaarlijkse markt in winterse sferen is voor veel toeristen de reden om juist in december naar Brugge te komen. De gevels aan de Markt zijn dan prachtig verlicht wat na zonsondergang zorgt voor dat beetje extra sfeer tijdens de koude decembermaand. Om van de kerstmarkt van Brugge te genieten hoef je niet persé te overnachten in Brugge. Vanuit Nederland zijn er meerdere dagtrips naar de kerstmarkt in Brugge te boeken. Je reist dan comfortabel met de bus heen en weer, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een pintje of schnapps te veel.

Meer info over Brugge

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Brugge:
Brugge in één dag

Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge nieuws & tips

Brugge startpagina
bijzondere plaatsen in Brugge
goedkoop naar Brugge

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy